Forum

[Szukaj na forum]

Klubowe
Index >> Strona klubowa >> GALERIA
[odpowiedz]
<< < 1 [2] 3 > >>
GALERIA
AutorWiadomość
GingerBread20.05.2004 09:08

Skąd: Gorzow Wlkp.
Od: 2003-10-29
Postów: 45
to jest nawet dobre rozwiazanie, ale poprzez stosowanie gotowej listy modeli mozna je ladnie segregowac, np. wyswietlic tylko Taunusy MK I itp...

ale na poczatek zrobie gotowa liste z modelami :

Taunus MK I, II i III
Taunus MK II
Taunus MK III
Granada
Cortina
Consul

pozniej moze dodam opcje edycji tych modeli, ale na razie musze sie uporac z poprawnym dodawaniem fotek, usuwaniem itp, a zostalo mi jeszcze "tyci tyci" do skoncze ia galerii...
Michal20.05.2004 09:39

Skąd: Gdańsk
Od: 2003-10-29
Postów: 439
Ja juz nie wiem jak jest poprawnie, ale chyba tak jak mnie ktos meczyl Taunusy sa I, II... bez MK, poza tym jednak IMO nalezy dac cos a'la "Taunus M" w koncu nalezy sie im troche miejsca tez. Moze tez jakis szablon do wybierania ich, najpierw cyferki potem M potem P potem cyferki.
Ramboost20.05.2004 12:21

Skąd: Scunthorpe
Od: 2003-10-29
WWW
Postów: 768
[quote:bc8745a05f="Michal"]Ja juz nie wiem jak jest poprawnie, ale chyba tak jak mnie ktos meczyl Taunusy sa I, II... bez MK, [/quote:bc8745a05f]

No właśnie. Nie istnieje coś takiego jak Taunus III. To nazwa umowna. Może tego nie stosować?
314TeR20.05.2004 13:24

Skąd: Warszawa
Od: 2003-10-28
Postów: 442
Ja jestem zwolennikiem pozostawienia Taunusa III. Tak samo nie ma Capri Mk III tylko to jest MK II 78. Natomisat w Taunsie to jasno i definitywnie identyfikuje ostatni lifting i jest już utartym określeniem.
GośćIstnieje ozanczenie modeli taunusa ale nie MK1 MK2... tylko TC1 ,TC2,TC3 (taunus/cortina)
Michal20.05.2004 20:12

Skąd: Gdańsk
Od: 2003-10-29
Postów: 439
Nie chcialbym uchodzic za marude, ale dostaje taki blad: ERROR: wrong_password. A haslo na 100% podaje dobre.
Student20.05.2004 23:51

Skąd: Gliwice
Od: 2003-10-29
Postów: 40
[quote:ee547cf4d4="mitrov1"]Istnieje ozanczenie modeli taunusa ale nie MK1 MK2... tylko TC1 ,TC2,TC3 (taunus/cortina)[/quote:ee547cf4d4]

I tutaj się z Mitrovem zgadzam w całej rozciągłości... lifting TC 2 do TC 3 był taki sam mniej więcej jak P7a do P7b... choć tam zmieniły się nieco więcej blachy drzwi... ale z drugiej strony TC 3 ma zupełnie inny dach a co za tym idzie tylne drzwi... tak czy siak dla mnie są to dwa różne modele...

pozdrawiam...

Student
GingerBread21.05.2004 18:13

Skąd: Gorzow Wlkp.
Od: 2003-10-29
Postów: 45
co do hasla to maly blad sie wkradl i pare kont testowych ma taki sam login i haslo :)

a co do modeli to niech ktos da propozycje, np.

Taunus | Taunus TC I | Taunus TC II | Taunus TCIII | Granada | Cortina | Consul | inne
$ebastian21.05.2004 18:46

Skąd: Sulechów/lubuskie
Od: 2003-12-21
Postów: 54
jesli chodzi o ERROR to tez tak mam a co do oznaczen to najprosciej by było taunus I,II,III ale zdania bedą pewnie podzielone moze jakas ankieta by rozwiązała ten problem
314TeR21.05.2004 21:32

Skąd: Warszawa
Od: 2003-10-28
Postów: 442
Wg mnie wystarczy:

Taunus M
Taunus TC I
Taunus TC II
Taunus TC III
Cortina
Granada MK 1
Granada MK 2
Consul
Capri MK 1
Capri MK 2
Capri MK 3
inny....

Jeśli ktoś uważa, że jakiś model musi się znaleźć na liście podstawowej - to pisać...
GingerBread22.05.2004 00:07

Skąd: Gorzow Wlkp.
Od: 2003-10-29
Postów: 45
i "gut" :!:

na razie zrobie stala liste modeli i chyba to na razie wystarczy...

jakby co to juz jestem w koncowej fazie produkcji galeryjki, prawie wszystko dziala jak nalezy, poza paroma malymi detalami, galeria jest juz ladnie wkomponowana w strone PostNuke'a i nie powinno byc problemow z jej uruchomioeniem...

w nidziele mam caly dzien wonly, wiec dopracuje wszystko jak nalezy i wysle gotowy projekt wraz z odpowiednimi instrukcjami :)
GingerBread26.05.2004 23:48

Skąd: Gorzow Wlkp.
Od: 2003-10-29
Postów: 45
no to z Galeria jest tak:

1. tylko zalogowani uzytkownicy beda mogli stworzyc swoja galerie (nawet dla kilku samochodow jak maja ich kilka :) ) i tylko zalogowani moga dodawac komentarze do galerii...

2. podczas edycji galerii, prosilbym najpierw pododawac fotki lub je pousuwac, a dopiero na samym koncu dokonywac zmian w opisach itp, bo nie postaralem sie jeszcze o zachowanie formularza podczas dodawania lub usuwania fotek, ale to sie naprawi,

3. jak sie komus cos nie spodoba 8), alebo cos nie bedize dzialalo to niech smialo mowi, bo przetestowalem wszystko i u mnie na komputerze dzialalo jak nalezy...

4. chociaz bardzo bym chcial to nei amm talentu do grafiki i milego dla oka tworzenia strony, dlatego galeria wyglada reczej prosto :)

5. wybaczcie za wszystkie bledy, postaram sie je naprawic :oops:

6. nie wiem czy Galeria bedzie juz dzialala, jak zamieszcze tego posta, ale cierpliwosci...
Ramboost31.05.2004 14:50

Skąd: Scunthorpe
Od: 2003-10-29
WWW
Postów: 768
Nie wiem, czy to ważne, ale uprzejmie donoszę, że zauważyłem nowy element na stronce - [b:ffb35e74f4][size=18:ffb35e74f4][/size:ffb35e74f4]GALERIĘ !!![/b:ffb35e74f4][size=12:ffb35e74f4][/size:ffb35e74f4].

Tylko jest mały problem. Coś tam napisałem, ale nie pojawiło sie w Galerii, nie mogę załadować zdjęcia bo wyświetla komunikat :To nie jest plik graficzny.
No i przydałaby się opcja :"Pokaż wszystkie" (jak na capri.pl)
Ale w końcu jest. Chwała twórcy i wszyskim, którzy do tego rękę przyłożyli :P
amator31.05.2004 17:46
Administrator

Skąd: Pruszków
Od: 2003-10-29
WWW
Postów: 3571
Oczom nie wierze ... uszom nie slysze !!! :shock:
Galeria prawdziwa, noooo koniec świata :D
Ramboost ... chwała, chwałą, medale medalami, a tu browar jest potrzebny ... duzo browaru! :wink: hihihi
GingerBread ... wieeeeelkie dzięki!

ps. przydala by sie ta opcja "wszystkie" :wink:
Michal31.05.2004 19:43

Skąd: Gdańsk
Od: 2003-10-29
Postów: 439
1. Zalozylem galerie i jej nie ma
2. Warning: Wrong parameter count for session_unregister() in E:\WWWroot\okrutny\modules\gallery\mygall.php on line 404
3. to samo tylko inna linia chyba 449, albo 499.
314TeR31.05.2004 21:11

Skąd: Warszawa
Od: 2003-10-28
Postów: 442
Jest i nie ma... tzn. - jest, ale nie działa do końca tak jak powinna i na razie GingerBread podsyła mi dziennie po parę poprawek...

Największy na razie problem to to, że admin mi nie włączył jednej biblioteki w PHP i przez to nie można tworzyć miniaturek :(
GingerBread31.05.2004 23:33

Skąd: Gorzow Wlkp.
Od: 2003-10-29
Postów: 45
no i tak to jest juz na tym swiecie, ze serwer serwerowi nierowny :(

pozostalo mi tylko jeszcze troche pogrzebac i moze cos sie wymysli madrego z tymi fotkami, ale kluczem jest wlasnie wlaczenie tej jednej jedynej biblioteki, ktora oferuje baaaardzo duuuzo ciekawych funkcji do grafiki...

qrde, slabo to widze, ale pomecze...

P.S. moze wystosujecie jakas prosbe do admina serwera, zeby wlaczyl to ustrojstwo :wink:
Ramboost01.06.2004 11:17

Skąd: Scunthorpe
Od: 2003-10-29
WWW
Postów: 768
[quote:a7f2e926ec="Okrutniaczek"]Jest i nie ma... tzn. - jest, ale nie działa do końca tak jak powinna i na razie GingerBread podsyła mi dziennie po parę poprawek...

Największy na razie problem to to, że admin mi nie włączył jednej biblioteki w PHP i przez to nie można tworzyć miniaturek :([/quote:a7f2e926ec]

No to trzeba do nich uderzyć z prośbą.

Serwer osiedla Słowicza
Biuro Obsługi Klienta
Albatrosów 24
05-500 Piaseczno
tel: 701 84 80

Czynne:
Poniedziałek: 11-18
Wtorek - Czwartek: 10-18
Piątek: 9-14
E-mail:info@pulsnet.pl

IP range : 217.153.31.0 - 217.153.31.255
Infos : KTO Slowik
Infos : CATV
Country : Poland (PL)
Abuse E-mail : abuse@gts.pl

To chyba to? :roll:
granadziarz25.06.2004 11:30

Skąd: Pruszcz Gdański
Od: 2004-02-24
Postów: 441
to jak się ma sprawa z plikami graficznymi?
314TeR25.06.2004 15:18

Skąd: Warszawa
Od: 2003-10-28
Postów: 442
Na razie nijak :( GingerBread coś kombinuje...

[odpowiedz]
<< < 1 [2] 3 > >>